ПАМЕТ ЗА ПАМЕТНИКА

...
12.03.2022 / 08:09

На 11 март е денят на ракетните войски и артилерията – за първи път празникът се отбелязва у нас през 1993 г. и е свързан с атаката и превземането на Одринската крепост през 1913 г.

 

На този ден учениците от Клуб „Памет“ в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ поднасят цветя на почит пред паметника на артилериста, разположен на територията на бившия зенитен полк. Фигуралната композиция на паметника бе реставрирана през 2020 година, а оригиналната фигура е предадена за съхранение в Регионалния исторически музей.

 

На днешния 11 март отново бяхме пред паметника, заедно с Военния духов оркестър към поделение 22220. На церемонията присъства областният управител Веселин Вълчев, който припомни на всички присъстващи събитията около атаката на непревземаемата крепост Одрин, себеотрицанието и героизма на нашите войници и офицери за защитата на отечеството. Цветя на преклонение пред подвига „На тези, които останаха да ни чакат по бойните полета“ бяха поднесени от областния управител, от името на началника на военно формирование 22220, от запасни офицери и ветерани, от ученици и учители.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев