СТЕФАН РАДЕВ КЪМ КМЕТОВЕТЕ НА МЕЛИТОПОЛ И ТЕРНОПОЛ: ГОТОВИ СМЕ ДА ПОМОГНЕМ С КАКВОТО МОЖЕМ

...
07.03.2022 / 17:24

Кметът Стефан Радев проведе телефонни разговори с кметовете на побратимените на Сливен украински градове Мелитопол и Тернопол – Иван Фьодоров и Серхий Надал. Той изрази подкрепа за жителите на двата града и готовност Сливен да помогне според възможностите си.

 

„С голяма тревога следим какво се случва в Украйна. Всички се надявахме на мирно решение и бързо приключване на кризата. От мое име и от името на сливенските граждани приемете пожеланията ни за благополучно разрешение на конфликта и спокойствие за всички жители. Готови сме да помогнем с каквото можем на семействата и най-вече на децата“, каза кметът Стефан Радев на двамата си колеги.

 

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров информира, че ситуацията при тях е сложна, тъй като градът е под окупация и се контролира от руските войски.

 

„Благодаря за изразената подкрепа и безпокойството ви към жителите на Мелитопол. Всяка помощ би била добре дошла за нас. Събираме средства, с които можем да закупим необходимите за хората продукти и детски храни, за да раздаваме безплатно“, каза Фьодоров.

 

От своя страна кметът на Тернопол Серхий Надал заяви, че засега ситуацията е спокойна и осигуряват хуманитарна помощ на нуждаещите се. Той също благодари за подкрепата и готовността Сливен да помогне в трудната ситуация.

 

Очаква се кметът Стефан Радев да внесе предложение в Общинския съвет за отпускане на финансова помощ за двата града, което да бъде разгледано на извънредна сесия на местния парламент.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев