ДЪРЖАВНИЯТ КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ ПРЕМИЕРА НА „СВИНАРЯТ“ ПО ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН

...
03.03.2022 / 17:36

Приказката, която разказва за неочакваните обрати на любовта оживява на сцената на театъра под режисурата на Тодор Вълов.

 

На 4 март, петък, от 19:00 ч. в Държавния куклен театър – Сливен ще се състои първата за 2022 година куклено-театрална премиера на „Свинарят“ по Ханс Кристиан Андерсен. Създатели на спектакъла са носителят на ИКАР режисьора Тодор Вълов, сценография и кукли - Наталия Гочева. Музиката е на Пламен Мирчев – Мирона, участват актьорите Яница Халачева, Мадлен Христова, Василена Чернаева, Георги Янев, Росен Иванов и Андрей Иванов.

 

„Мисията на кукления театър е да оформя естетически критерии и вкус, както и да среща малките зрители с философски и морално-нравствени проблеми. Тази приказка никога не е преставала да бъде актуална, именно защото съвременния човек е пристрастен към нетрайни, преходни, лъскави предмети, поставил ги е в култ за сметка на изгубената духовност и отдалеченост от естественото, от природата“, споделя Тодор Вълов. Андерсен ни напомня, че най-скъпоценното у човека са естественото поведение и благородството на ума и душата. Ето защо никой разглезен горделив и пълен с предразсъдъци егоист и сноб, като принцесата, кралят и придворните дами, не е достоен за уважение.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев