ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА МЕДИЦИТЕ ОТ ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ КЪМ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” АД СЛИВЕН

...
02.03.2022 / 18:21

705 медицински работници от сливенските лечебни заведения чрез подписка изразяват подкрепа към колегите си от Детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен по повод публикации в публичното пространство. Подписали са се лекари, фелдшери, медицински сестри, лаборанти, рентгенови лаборанти, рехабилитатори, акушерки и санитари от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД Сливен, МБАЛ „Хаджи Димитър“ Сливен, МБАЛ – Сливен – Военномедицинска Академия, СХБАЛ „АмброазПаре“ Сливен, САГБАЛ „Ева“ Сливен, ЦСМП Сливен, ДКЦ 1 , ДКЦ 2,МЦ „Миркович“

 

Текст на подписката

 

Уважаеми колеги – лекари, медицински сестри и санитари от Детското отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен,

 

Приемете нашата безрезервна морална подкрепа в този труден за вас момент. Върховен цинизъм е след като сте посветили живота, здравето, душите си на една благородна кауза, да бъдете обвинявани в липса на професионализъм и хуманност.

 

Осъзнаваме естеството на вашия труд, високия ви професионализъм и проявената воля да продължавате да изпълнявате професионалният си и човешки дълг в условията на непосилен денонощен график при намален до минимум кадрови потенциал.

 

Едва ли е необходимо човек да е медицинско лице за да е наясно, че децата са най-трудните пациенти. Загубата на венозен източник предизвиква много повече рискове за здравето на децата, отколкото фиксирането им по време на инфузии, при спазване на утвърдените стандарти в детското здравеопазване.

 

Няма да коментираме какво би се случило, ако капачка от абокат попадне в устата на дете, защото освен в стомаха може да се озове и вдихателните пътища.

 

Категорично осъждаме опитите на някой да прави кариера, публикувайки „сензационна”, но непрофесионална и непроверена информация, уронвайки както авторитета на колеги, доказали своя професионализъм, така и този на здравното заведение.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев