ОТ ДРУГАТА СЕДМИЦА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЛИЗАТ ОТНОВО В КЛАС, ОГРАНИЧАВАТ СЕ ЕКСКУРЗИИТЕ И ЗЕЛЕНИТЕ УЧИЛИЩА

...
24.02.2022 / 18:06

От следващата седмица всички ученици в област Сливен се връщат в училищата. Със заповед на дректора на РЗИ – Сливен и секретар на Областния кризисен щаб д- р Николина Иванова от 26 февруари отпада допълнителната противоепидемична мярка за ротация на присъствено с онлайн обучение за учениците от 5 до 12 клас, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Със същата заповед в Сливенска област се въвеждат противоепидемични мерки, съответстващи на етап 2 и етап 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID – 19. Считано от 24 февруари се преустановява провеждането на организирани дейности с ученици, включващи посещения в музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др.

 

Заповедта бе издадена след проведено на 23 февруари извънредно, неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб във връзка с променената епидемична обстановка в Сливенска област. На 14-дневна заболеваемост бе отчетена заболеваемост по общини, както следва: Сливен – 727,72 души на 100 000 лица от населението; Нова Загора – 854,49 души; Твърдица – 422,96 души; Котел – 380,16 души на 100 000 лица от населението. Към 22 февруари заетостта на разкритите в областта COVID-легла за неусложнени пациенти бе 50,14 на сто, на педиатричните легла за неусложнени пациенти – 35,71 на сто, на заетите легла за интензивно лечение – 22,22 на сто. Заболелите учащи в периода от 14 до 22 февруари са 49, а заболелите учители и служители от непедагогическия персонал – 23 души.

 

Членовете на щаба – кметове на общините, ръководители на РУО, болнични заведения, РЗОК, ЦСМП, ОДБХ, ДИТ, ОД на МВР, ДИТ подкрепиха преминаването към присъствено обучение на всички ученици и мярката за временно преустановяване на групови мероприятия и екскурзии за учениците. От РУО подчертаха, че присъственото обучение продължава при задължително тестване с щадящи, бързи антигенни тестове на учениците и педагозите. То ще бъде отменено, след като заболеваемостта падне под 250 души на 100 000 лица от населението. Всички директори на образователни институции са уведомени за издадената заповед от директора на РЗИ, казаха още от РУО.

 

Заповедта може да бъде видяна в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [66.1KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев