ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: ПОРЕДЕН СПАД В БРОЯ НА БОЛНИТЕ, НАМАЛЯЛ ИНТЕРЕС КЪМ ВАКСИНИТЕ

...
24.02.2022 / 15:04

Пореден спад в броя на новозаболелите лица бе отчетен през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Изследванията на 73 души са дали положителен за COVID-19 резултат, като 8 от тях са заболели повторно. По-малък е и броят на заразените в образованието – 5 учители и 7 ученици.

 

Излекувани са 35 души.

 

Почина неимунизиран пациент на 81 години, с COVID-19 и придружаващо заболяване. Щабът изказва съболезонвания на семейството и близките.

 

През изминалото денонощие са поставени едва 60 дози ваксини, предимно втори и бустерни дози. Поради липсата на задоволителен интерес, очаква се в близките дни да преустановят дейност допълнително разкритите мобилни ваксинационни кабинети в Сливен.

 

От началото на епидемията в област Сливен досега: диагностицирани са 25 179 души, излекувани са 23 046 души. За съжаление, изгубихме 1 221 наши съграждани.

 

Приложените дози ваксини общо са 89 870, а лицата със завършен имунизационен статус – 44 185.

 

Щабът напомня, че носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпване от хора ограничава разпространението на вируса. Желаещите да бъдат по-защитени могат да посетят ваксинационните пунктове, разкрити в болничните заведения по график, публикуван в сайта на РЗИ.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев