ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
21.02.2022 / 10:46

За времето от 6,00 часа на 18.02.2022 г. до 6,00 часа на 21.02.2022 г. се извършиха засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 18 до 21 са извършени 106 проверки на обекти и лица. Служители на ОДМВР-Сливен са съставили 3 акта.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай с инцидент с причинена лека телесна повреда на 13-годишно момче. Около 18,00 часа е получен сигнал за простреляно със сачма момче в района на спортна площадка в сливенския квартал „Ст.Заимов“. Детето е откарано в МБАЛ-Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. По случая се извършват оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Сливен разследват взломна кражба, заявена на 20 февруари. От частен имот в село Коньово са откраднати ел.инструменти и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Операции по пътна безопасност

 

В дните от 18 до 20 февруари на територията на ОДМВР-Сливен са проведени операции попътна безопасност с цел намаляване на пътните произшествия.

На 20 февруари екип на РУ-Котел е установил 19-.годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“, който управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата извършена на място с техническо средство е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

Управление на лек автомобил „Хонда“ със служебно прекратена регистрация са установили полицейски служители на РУ.Твърдица. Проверката е извършена на 21 февруари в град Шивачево. По случая е образувано бърза производство.

55-гошиен мъж, водач на лек автомобил „Воксхол Молано“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена от екипи на РУ-Сливен и пътна полиция на в 23,50 часа на 20 февруари в град Кермен. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 21 сигнали са произшествия в дните от 18 до 21 февруари. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци в Сливен, Нова Загора и Котел. Оказана е техническа помощ в два от случаите. Причинени са материални щети при запалване, след изхвърляне на незагасена жарава, на 3 контейнера за битови отпадъци- 2 в Сливен и 1 в Нова Загора.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев