СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА НА ПОЛИЦИЯТА И ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

...
18.02.2022 / 12:22

ОДМВР-Сливен и Областната администрация ще работят за подобряване сигурността в малките населени места и намаляване на пътния травматизъм.

 

Важни теми, свързани със сигурността и пътната безопасност в областта, бяха обсъдени днес на работна среща от ръководството на ОДМВР-Сливен и областния управител Веселин Вълчев. Срещата е по инициатива на директора на Областната дирекция старши комисар Димитър Величков и е с цел набелязване на основните теми в работата и сътрудничеството между двете институции.

Ще запазим добрите практики в досегашната съвместна работа с Областната администрация, каза старши комисар Величков. Ще продължим доброто взаимодействие и сътрудничество в кризисни ситуации, които изискват бърза и навременна реакция за гарантиране сигурността и здравето на хората, каза още Величков.

На срещата бяха набелязани основните теми, по които ще се работи в краткосрочен план. Като приоритетни се очертаха сигурността в малките населени места и пътната безопасност. Това са важни теми и ще направя всичко, което зависи от мен като областен управител и което ми позволяват правомощията, за доброто на областта, каза областният управител. Сигурен съм, че съвместните ни усилия, досегашната добра координация и сътрудничество ще доведат до постигане на положителни резултати, добави още той.

На база анализ, изготвен от ОДМВР-Сливен, по отношение на пътния травматизъм в областта са планираха срещи със службите на пътна полиция в районните управления и комисиите по пътна безопасност. Обсъдени бяха местата с повишена концентрация на пътни произшествия с голям брой жертви, като бяха поети конкретни ангажименти от двете институции за повишаване на безопасността в тези участъци.

Обсъдени бяха въпроси по отношение на подготовката и провеждането на частичните местни избори в селата Езеро в община Нова Загора и село Тича в община Котел.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев