ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
07.02.2022 / 11:04

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

 

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

 

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 4 до 7 февруари са извършени 111 проверки на обекти и лица. Съставени са 3 акта.

 

 

 

Сливен: 24-годишен мъж е задържан за кражба на стойност 1200 лева. Заявлението е подадено на 5 февруари за извършена кражба на 3 броя канализационни решетки и 1 брой гофрирана ламарина от обект в кв. „Даме Груев“. Нанесената щета е на стойност около 1200 лева. След извършени издирвателни действия криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали извършителя. Той е мъж на 24 години, криминално проявен, от град Сливен. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Притежание но наркотици е установено при ежедневния контрол и засилената патрулна дейност в град Сливен. На 6 февруари, около 23,30 часа, на бул. „Хаджи Димитър“ е извършена полицейска проверка на 23-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето кристалообразно вещество, което при теста за наркотични вещества е дало положителен резултат. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

 

 

Водач на лек автомобил, употребил алкохол над 2 промила, и водач, лишен от управление , са установени от екипи на районното управление и пътна полиция в Сливен. На 5 февруари, около 13,50 часа в района на селище „Качулка“ е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от водач на 53 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

На 6 февруари, около 02,00 часа, в село Крушаре, е извършена проверка на лек автомобил „ ВАЗ 2106“, управляван от водач на 32 години от същото село. При проверката се установява, че водачът управлява в период на лишаване с административно наказание. По случая е образувано бързо производство.

 

 

 

На 5 февруари, около 15 часа на кръстовище на бул. „Ст.Стамболов“, над хотел „Брилянтин“ в град Сливен, е възникнало пътно произшествие между лек автомобил „Мерцедес“ и мотоциклет „Ямаха“. Лекият автомобил е управляван от водач на 32 години от град Стралджа, мотоциклетът е управлявано от водач на 44-години от град Сливен. При произшествието е причинена смъртта на мотоциклетиста. По случая се извършват процесуално-следствени действия.

 

 

 

Твърдица: Проверки на ловци и риболовци са извършени на 6 февруари от екипи на

 

РУ-Твърдица и РДГ-Сливен. Акцията е с цел противодействие на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси, както и ползването и експлоатацията на горите. Извършени са проверки на дърводобивни отдели, намиращи се на територията на гр. Твърдица и гр. Шивачево. Проверени са 19 ловци, 12 риболовци и 8 превозни средства. Нарушения не са констатирани.

 

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

 

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия в дните от 4 до 7 февруари. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в отпадъци и сухи треви в Сливен, Нова Загора и Котел. Оказан е техническа помощ при сигнал за паднало животно-котка, в шахта на ул.“Одрин“ в град Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев