АТАНАС ПАРУШЕВ ОТ СЛИВЕН Е НОМИНИРАН ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА ЗА ЖИВОПИС "ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ-МАЙСТОРА"

...
27.01.2022 / 13:30

Петима художници са номинирани за националната награда за живопис на името на Владимир Димитров - Майстора за 2021 г., съобщи БТА, по информация от галерията в Кюстендил. Галерията, носеща името на големия ни художник и съхраняваща най-богатия фонд от негови произведения, е домакин на церемонията, която ще се състои на 1 февруари, когато се отбелязват 140 години от рождението на Майстора.

Атанас Парушев, Богдан Александров, Иво Бистрички, Милко Божков и Десислава Минчева са авторите, номинирани за националната награда за 2021 година, определени от 11-членно жури, с председател Любен Генов - председател на Съюза на българските художници /СБХ/, членове на СБХ, представители на Министерство на културата и Община Кюстендил.

Програмата за честване на годишнината ще започне на 1 февруари, от 15:00 часа, с поднасяне на цветя пред паметника на Владимир Димитров - Майстора и посещение на къщата-музей в село Шишковци. Час по-късно церемонията ще се пренесе пред галерията "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил. Там ще има концерт на класическа музика, с участието на Росица Бояджиева-Вълева - флейта, и Симеон Кирков - виола.

От 17:00 часа, в незавършеното пространство на художествената галерия в Кюстендил ще бъде открита изложба на Йордан Кисьов, носител на националната награда за живопис на името на Майстора за 2020 година. Веднага след това ще започне и церемонията по връчване на националната награда за живопис на новия лауреат.

Откриването на юбилейната изложба, посветена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров - Майстора, е планирано за 18:00 часа.

Церемонията по обявяването на новия носител на националната награда ще продължи с концерт.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев