ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С УПРАВИТЕЛИ НА ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СПАЗВАНЕТО НА МЕРКИТЕ

...
21.01.2022 / 16:03

Областният управител проведе среща с управители на хранителни магазини във връзка със спазването на мерките

 

Среща с ръководителите на два от големите хипермаркети и управителя на верига магазини за хранителни стоки в Сливен се проведе на 21 януари по покана на областния управител Минчо Афузов. Целта бе да се обсъди прилагането на актуалните противоепидемични мерки, за да се ограничи разпространението на вирусни заболявания. Участваха директорът на РЗИ д-р Николина Иванова, д-р Васил Върбанов от ОДБХ, началникът на сектор „Охранителна полиция“ в ОД на МВР Димитър Кикьов, зам.областните управители Димитринка Петкова и Антоний Андонов.

 

Дадени бяха препоръки служителите, особено работещите на касите, да носят предпазни маски за лице с филтър FFP2 или FFP3, които са с по-висока степен на защита. Еднократните маски трябва да се подменят на всеки два часа. Създадена е организация да не се допускат служители с грипоподобни симптоми и температура. От следващите дни в обектите ще се въведе двуразово измерване на температурата на служителите - преди и по време на работната смяна. Възобновява се вътрешният контрол за спазване на физическа дистанция между чакащите клиенти пред витрините и касите. По препоръка на РЗИ и ОДБХ на входа ще се допускат определен брой клиенти, за да се избегне претоварване на определения капацитет за посетители. Ще се следи маските им да са правилно поставени при пребиваването в магазините.

 

„Тези противоепидемични мерки са ни познати. Поставяме акцент върху тях заради усложнената епидемична обстановка в областта. В магазините за хранителни стоки по обясними причини има най-голяма посещаемост, а и не се изискват зелени сертификати. Затова, в името на превенцията, обменихме информация. Вниманието ни е насочено към спазването на правилата“, коментира областният управител Афузов. Срещите с управители на търговски обекти, включително и за нехранителни стоки, ще продължат.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев