АСОЦИАЦИЯТА НА УЧИЛИЩАТА ПО МОДА ПРОВЕЖДА ТРИДНЕВЕН ФОРУМ В СЛИВЕН

...
19.01.2022 / 18:05

Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“ /НАУМ/ си даде среща в Сливен, за да обсъди актуалните предизвикателства в професионалното образование, да формира тенденции в развитието му, които да отговарят на съвременните изисквания на бизнеса и да осигуряват ефективна реализация на завършилите ученици на пазара на труда.

 

Подобна среща в града, където Добри Желязков създава първата текстилна фабрика на Балканите, досега не се е състояла. Организатори и домакини на тридневния форум са Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ и директорката й Даниела Караманова, която е и председател на националната асоциация.

 

Събитието бе открито с дискусия в хотелски комплекс „Национал палас“. Гости бяха италиянският предприемач с български паспорт Едоардо Миролио, чиято текстилна продукция е сред лидерите на международните пазари, представители на браншови организации, на МОН, началникът на РУО Кристияна Станкова и експерти. От името на областния управител Минчо Афузов участници и гости бяха поздравени от заместничката му Димитринка Петкова.

 

В НАУМ членуват 30 професионални гимназии по текстил, облекло, моден дизайн, техника, технологии, екология, химична промишленост и лека промишленост, производство на кожени изделия и др. Обучението на учениците е свързано с всички аспекти на модното облекло – от дизайна и производството на тъканите и облеклата до визията, създадена от аксесоари, грим и прическа. Асоциацията е отворена за нови членове. По време на работната среща участници и гости ще посетят сливенската гимназия по текстил и ще се запознаят с условията на работа и обучение и със създадените отлични възможности за получаване на качествено образование.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев