ОТНОВО ИМА РЪСТ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
13.01.2022 / 16:06

За едно денонощие заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен нарасна от 527, 52 на 567,51 души на 100 000 лица от населението. Сред четирите общини в областта най-голяма е заболеваемостта в община Сливен. Тя се увеличи от 654 на 697,72 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

През изминалото денонощие са диагностицирани 122 нови болни. Сред тях отново има ученици – 15 деца и младежи, и един учител. С тях заболелите ученици през първите три дни на седмицата са 35, а заразените учители – 11. Епидемиологичните проучвания продължават. Установява се кръгът на контактните лица.

 

На 12 януари са изписани 62 души.

 

За съжаление, починаха трима неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст 84, 63 и 55 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

 

През последното денонощие бяха хоспитализирани 13 болни. С тях пациентите с коронавирусни инфекции, чието лечение се провежда в болнични условия, се увеличиха на 153 при разкрити 186 легла в областта.

 

Остава завишен интересът към ваксините. Вчера бяха приложени 631 дози, като преобладаваща част от тях са бустерни. Общият брой на приложените дози ваксини е 81 908. Лицата със завършен имунизационен статус са 41 998.

 

В Сливенска област има достатъчно количества от всички видове ваксини и желаещите да се предпазят имат възможност за избор. Продължава записването за ваксиниране на децата на възраст от 5 до 11 навършени години. Педиатричните ваксини се прилагат само в разкрития пункт в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

 

На разположение в областта са два мобилни кабинета, в които медицински екипи са в готовност да поставят ваксини на желаещите в малките населени места. Щабът благодари на кметовете и кметските наместници, които проявяват активност и информират местните жители за осигурената възможност.

 

Продължават засилените съвместни и самостоятелни проверки на институциите, ангажирани с контрола за спазване на противоепидемичните мерки. Най-често срещаните нарушения са свързани с неносенето на предпазни маски на определените за това места. За това нарушение предвидената минимална глоба е в размер на 300 лева.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев