РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“- СЛИВЕН ЩЕ ОБЯВИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КОНКУРСА „ЧИТАТЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА” ЗА 2021 ГОДИНА

...
11.01.2022 / 12:49

НА СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ В РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“- СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ

ОТ КОНКУРСА „ЧИТАТЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА” ЗА 2021 ГОДИНА

 

На 12.01.2022г. /сряда/, oт 12:00ч., в Централното фоайе на РБ „Сава Доброплодни“ - Сливен, ще се състои церемония за обявяване на резултатите от конкурса „Читател на годината“ на библиотеката за 2021г.

Конкурсът „Читател на годината” се провежда за седма поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици сред децата и тийнейджърите. След селекция за приза са номинирани 12 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп. Прави впечатление, че през изминалата година номинираните читатели са с повече заемания за дома спрямо 2020г. Значително се е увеличил и броя на читателите заели над 100 бр. книги за домашен прочит през годината.

Получаването на приза „Читател на годината“ на библиотеката за 2021г. е особено ценен, тъй като конкурсът се провежда в тежките и променливи условия на ковид кризата обхванала всички сектори на социалния живот в страната и създала и редица ограничения в работата на библиотеките.

Номинираните и отличени читатели ще бъдат приветствани от директора на РБ ”Сава Доброплодни”, д-р Росица Петрова-Василева, която ще им връчи и грамоти, безплатни годишни читателски карти за 2022г. и допълнителни награди – книги подходящи за тяхната възраст и читателски интереси.

Церемонията ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев