ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
10.01.2022 / 11:04

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 7 до 10 януари са извършени 66 проверки на обекти и лица. Съставен е 1 акт.

 

Сливен: Полицейски служители на участък „Надежда“ са задържали 19-годишен младеж за взломна кражба. За времето от 31 декември до 4 януари той е проникнал в приземно помещение към учебно заведение в сливенския квартал „Даме Груев“ и е извършил кражба на ел.инструменти и кабели на стойност 300 лева. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Двама водачи, употребили наркотични вещества, са установени от полицейски служители при ежедневния контрол по пътна безопасност. На 8 януари, в 22,00 часа, на бул.“Банско шосе“, е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 19 години от село Калояново. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

28-годишнен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици в сливенския квартал „Сини камъни“. Проверката е извършена на 9 януари в 02,10 часа. Пробата с техническо средство е дала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на участък „Надежда“ работят по два сигнала за причинени материални щети и лека телесна повреда. На 7 януари неизвестен извършител, след като е хвърлил камък е причинил контузна рана на охранител в "Мелница-Сливен". На мъжа е оказана медицинска помощ, той е без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

В 20,10 часа на 9 януари е получен сигнал за пукнато стъкло на вагон към влакова композиция, която е престоявала на ЖП гара Сливен. Няма пострадали. Извършват се издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

 

Котел: 53-годишен мъж е задържан от полицейски служители на участък „Ябланово“ към РУ-Котел за домашно насилие. На 9 януари е получен сигнал от екип на ФСМП-Котел за приета 50-годишна жена от село Ябланово с наранявания и опасност за живота със съмнение за домашно насилие. Полицейските служители са задържали съпругът на жената – мъж на 53 години. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора са задържали извършител на взломна кражба от частен дом. Сигналът е подаден на 7 януари. 46-годишна жена е заявила, че от дома й в село Караново са откраднати два броя моторни триони. След проведените незабавни издирвателни действия малко след получаване на сигнала извършителят е задържан. Той е криминално проявен и осъждан 18-годишен младеж от същото село.

Откраднатите вещи са иззети и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Двама водачи, употребили наркотици, са установени от полицейски служители на РУ-Нова Загора при извършване на патрулна дейност. На 7 януари в 07,30 часа е извършена проверка на 30-годишен мъж от село Загорци, водач на лек автомобил „БМВ Х3“. Пробата за употреба на наркотични вещества е дала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

На 8 януари в 09,50 часа е спрян за проверка лек автомобил „БМВ Х5“, управляван от водач на 36 години от град Варна. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по кражба на 230 литра дизелово гориво. За времето от 14 декември до 7 януари неизвестен извършител е източил горивото от резервоарите на три трактори, паркирани в частен имот в село Караново. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия в дните от 7 до 10 януари. Екипи на РСПБЗН-Сливен са ликвидирали своевременно пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в комин на кооперация в град Сливен и отпадъци в село Чокоба.

 

Неправилно боравене с отоплителен уред е причината за възникване на пожар в къща в село Чинтулово. Сигналът е получен на 8 януари в 23,15 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причинени са материални щети. Спасена е сградата.

 

Екип на РСПБЗН-Твърдица се е отзовал на сигнал за горящ лек автомобил „Фолксваген Голф“ в село Сборище. Сигналът е получен на 10 януари в 01,18 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип. Лекият автомобил е унищожен. Причината за пожара е в процес на установяване. Извършен е оглед от служители на РУ-Твърдица. Образувано е досъдебно производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев