НА БОГОЯВЛЕНИЕ В СЛИВЕН БЯХА ОСВЕТЕНИ БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА

...
06.01.2022 / 12:53

На Богоявление – Йордановден, в Сливен бяха осветени бойните знамена. На тържествения ритуал, състоял се в района на Военно формирование 22220-Сливен присъства кметът Стефан Радев, който поздрави всички военнослужещи и цивилни служители, като им пожела здраве, лично и семейно щастие. Той им пожела още през новата 2022 г., да се чувстват удовлетворени от свършената работа, от постигнатите успехи и да продължават с чест и достойнство, да изпълняват службата си в българските въоръжени сили.

 

„През годините българската армия винаги е била стожер на държавността и повод за гордост на всички българи. Вие също трябва да се гордеете, че сте в редиците на тази армия, изминала славен път в своята история“, заяви още кметът Радев.

 

В словото си към присъстващите началникът на военния гарнизон в Сливен полк. Любомир Вачев посочи, че водосвет на бойните знамена се е извършвал още от времето на цар Симеон и неговите велики битки. Той изрази радост, че достойната традиция продължава и до днес, като се изпълнява в Деня на Богоявление от всички военни формирования в страната.

 

Днешният водосвет бе извършен от отец Йоан. Церемонията приключи с тържествен марш под звуците на сливенския военен духов оркестър.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев