ПРОВЕДЕ СЕ ПОСЛЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА

...
20.12.2021 / 15:00

Общинският съвет в Сливен проведе последното си за тази година заседание. Към предварителните 39 точки бяха приети и 6 допълнителни предложения. Едното от тях беше за учредяване право на строеж за срок от 30 години върху общински имоти в Промишлена зона за изграждане на фотоволтаична централа. Други бяха свързани с даване на съгласие за кандидатстване на Община Сливен по проект „Красива България“ за ремонт на ППМГ „Дори Чинтулов“ и даване на съгласие за участие на Община Сливен като партньор по проект на Регионалния център за икономическо развитие.

 

Съветниците гласуваха актуализация на общинския бюджет, която касае разходи за отводнителни дейности в един от кварталите на Сливен, за ремонт на училището в село Панаретовци, изграждане на колумбарийни стени и благоустрояване на алеи на Новоселските гробища, както и за газифицирането на Спортна зала „Младост“. Общинският съвет одобри план-сметката за дейностите по събиране и извозване на битовите отпадъци за 2022 г. Като допълнителни точки бяха гласувани проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци и проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен.

 

Беше прието изменение и допълнение на част от текстовете на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, свързани с регламентиране на реда и начина на ползване на кварталните клубове. Целта е те да разширят обхвата си на дейност и обектите да се ползват от повече хора. Поддръжката и осигуряването на консумативи за помещенията, както и досега, се поема от Община Сливен. Бяха приети още Програмата за работа на Общинския съвет през първото тримесечие на 2022 г., и Програмата за развитие на читалищната дейност в общината за следващата година.

 

Общинският съвет гласува и Правилника за устройството и дейността на Центъра за подкрепа на личностно развитие – Център за кариерно ориентиране.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев