КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА СОЛИСТИ ОТ ПРОЕКТА НА ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“

...
19.12.2021 / 13:22

Празник от класически произведения на Моцарт, Бизе, Пиацола и други, сътвориха днес младите солисти от проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар от Сливен Георги Калайджиев. Бившият концерт-майстор е създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др.

 

Сред присъстващите на Коледния концерт в зала „Сливен“ беше кметът Стефан Радев, който поздрави бившия концерт-майстор и солистите, за упоритостта и енергията, които влагат проектът да се развива и да помага за израстването на децата, давайки им нов шанс за реализация. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

 

„Където и да се намирате по света, Вие винаги се връщате и предавате опита си на младите, които искат да се занимават с музика. Доброто има смисъл, когато доброто се мултиплицира“, заяви кметът Стефан Радев от сцената на зала „Сливен“. Той пожела на всички много здраве, светли празници и енергия, с която да устояват на предизвикателствата на времето.

 

От своя страна Георги Калайджиев благодари за подкрепата от страна на Община Сливен и обяви, че на младите музиканти от проекта им предстоят концерти не само в България, но и в чужбина.

 

Концертът се проведе при спазване на задължителните противоепидемични мерки в страната.

Още снимки от новината

Д-р Комня Минчева
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев