КОЛЕДНА И НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

...
13.12.2021 / 14:13

По повод предстоящите празници Община Сливен подготвя програма, която ще бъде съобразена с действащите противоепидемични мерки.

 

На 14 декември /вторник/ - от 17.30 ч., в зала „Сливен“ ще се проведе церемонията „Спортист на годината“. В програмата на награждаването, са включени музикални изпълнения и акробатично шоу на състезателите от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

 

На 16 декември /четвъртък/ - от 17.00 ч., на ледената пързалка в Сливен ще се проведе ледено шоу за жителите и гости на общината.

 

Същата вечер, от 18.30 ч., в зала „Сливен“ ще се състои Коледен концерт на Сливенския симфоничен оркестър „Рождество е!“. За всички, които са закупили билет за отложения концерт от 21 октомври 2021 г. – „Мистерията Паганини“, Роман Ким и Константин Илиевски, са предоставени няколко възможности:

 

-да използват билета без презаверяване за концерта „Рождество е!“ на 16 декември 2021 г.;

 

-да го запазят за новата дата - 19 май 2022 г., от 18.30 ч.;

 

-да го върнат десет дни преди обновената дата - 19.05.2022 /от 9 до 19 май 2022 г. на касата на зала „Сливен“/.

 

През целия ден на 18 декември, събота, пред сградата на Община Сливен ще бъде позициониран Фермерски пазар. За доброто и цветно настроение на най-малките жители на общината, през същия ден, от 12 до 14 ч., по бул. „Цар Освободител“ ще премине коледно шествие.

 

На 19 декември /неделя/ - от 11.00 ч., в зала „Сливен“ ще се състои Коледен концерт с участието на децата от „Музиката вместо улицата“ – социален проект на Мария Хаушилд и Георги Калайджиев. За почитателите на класическата музика в концертната програма са включени произведения от Моцарт, Бизе, Пиацола и др.

 

В неделя, в същия час, на ледената пързалка ще се проведе демонстрационен хокеен мач. След срещата, най-малките любители на този вид спорт ще имат възможност да се запознаят по-детайлно с особеностите на хокея.

 

На 21 декември /вторник/ - от 18 ч., в зала „Сливен“ ще се състои Коледен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

 

На 22 декември /сряда/ - от 17 ч., на ледената пързалка отново ще се проведе ледено шоу.

 

Празничната програма ще завърши с продължителни илюминации от Хамам баир на 31 декември, точно в полунощ, които ще отбележат началото на Новата 2022 г.

 

Община Сливен напомня на всички желаещи да посетят празничните мероприятия в зала, на закрито, да носят със себе си Сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест за Covid-19.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев