ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПОЗДРАВИ СТУДЕНТИТЕ ЗА ПРАЗНИКА ИМ

...
08.12.2021 / 11:12

Областният управител Минчо Афузов поздравява студентите с техния празник – Осми декември. „Сливен е сред градовете, в които всяка есен звучи студентския химн. За нас това е привилегия, защото младите хора, които се обучават във Филиала и колежа към Техническия университет – София и Филиала към Медицинския университет – Варна, са посветени на знанието. Те придобиват компетентности, значими за важни професионални сфери от обществения живот“, каза Афузов. Той пожела на студентите крепко здраве, вдъхновение в полето на науката и много щастливи мигове. „Всеки, който е прекрачвал прага на висше училище, знае, че студентските години са незабравими! Те възпитават ценности и създават приятелства за цял живот“, каза още областният управител.

 

Минчо Афузов се обърна със специална благодарност към зам.ректора на ТУ-София за филиала и колежа в Сливен проф. д.т.н. Станимир Карапетков и на директора на филиала към МУ – Варна проф. Иван Александров за това, че авторитетните преподаватели, които обучават сливенските студенти, пазят духа на академизма жив. В необичайна и сложна епидемична обстановка двете висши учебни заведения успяха да организират учебния процес така, че студентите да получат необходимата подготовка.

 

„Да не забравяме и нашите млади хора от Сливен, които се обучават в други университети в страната и чужбина. Успехите им са наша радост и гордост“, заяви още областният управител.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев