ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПРОВЕРЯВА ТЕХНИЧЕСКАТА ПОДГОТОВКА НА АВТОМОБИЛИТЕ ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН

...
24.11.2021 / 14:12

В ход е четвъртата кампания от акция „Зима”

 

„Безопасно шофиране през зимата“ е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомабилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Кампанията ще се проведе за времето от 21 до 30 ноември. Контролът е с акцент върху изправността на осветителните системи и гумите.

От 15 ноември пътна полиция санкционират водачите при установяване на нарушения във връзка с подготовката на автомобилите за зимния сезон. От 08,00 до 11,00 часа днес в района на Дамарски мост в град Сливен бе извършен широкообхватен контрол по отношение техническата изправност на автомобилите – проверка на грайфера на гумите, който трябва да е равен или по-голям от 4 мм., изправност на светлините, чистачките и оборудването на автомобила.

По време на кампаниите се следи и за нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм като неправоспособност, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и наркотични вещества.

Проверени са 275 МПС и 316 лица. Съставени са 11 акта- 1 за неправоспособност, 1 за алкохол 0,59 промила, 4 за износени гуми, 4 за подменени крушки не по стандарта на производителя на превозното средство, 11за управление без светлини, 4 без предпазен колан и други нарушения. Съставени са 39 фиша. Връчени са 32 електронни фиша за нарушаване на скоростта на стойност 4800 лева. Прекратена е регистрацията на 2 автомобила- за управление след употреба на алкохол и за неправоспособност.

Организацията и дейностите по акция се провеждат от отдел „Пътна полиция” към Главна дирекция „Национална полиция” в партньорство със Съюза на българските автомобилисти, Българския червен кръст, Агенция „Пътна инфраструктура”, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев