Минчо Афузов: Сливен е добър пример за съвместната работа на институциите за овладяване на епидемията

...
23.11.2021 / 12:55

Сливен е добър пример за съвместната работа на институциите за популяризиране на ползите от ваксините и усилията, полагани за овладяване на епидемията, заяви областният управител Минчо Афузов след разкриването на втори мобилен кабинет за ваксинация срещу COVID-19. Инициативата ни нямаше да се осъществи без съдействието на ръководствата и медиците от лечебните заведения, за което горещо им благодарим. Екипите поставят ваксини за сметка на почивните си дни. Признателни сме за съдействието от страна на „Билла България“ и на РДПБЗН за предоставените фургони, заяви той. Специална благодарност дължим на община Сливен, която осигурява със собствен ресурс захранването с ел. енергия, вода, химически санитарен възел и други удобства за екипите, каза още областният управител. „Ние показахме, че грижата за здравето стои над всичко“, допълни Минчо Афузов. Той изпрати благодарствени писма до ръководителите на всички институции, които активно се включиха за разкриването на кабинетите, и изрази надежда, че интересът към ваксините ще нараства, за да може обществото да се върне по-бързо към обичайния си начин на живот.

 

Вторият мобилен ваксинационен кабинет е разположен на бул. „Цар Освободител“ до Сити-център в Сливен. Всеки желаещ може да го посети 15 до 18,30 часа в делничнит дни, а през почивните – от 10 до 14 часа. Екипите са от МБАЛ „Хаджи Димитър“.

 

Първият отвори врати на 20 октомври, пред магазин „Билла“ на бул. „Братя Миладинови“. Работното му време е от 8 до 18 часа в делничните дни. В него работят екипи от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и от лечебни заведения в Стара Загора, собственост на предприемача Ибрям Алиев.

 

В мобилните кабинети се поставят първа или втора игла, както и бустерни дози.

 

На снимките: 1. Минчо Афузов с един от екипите на първия мобилен кабинеш - д-р Туран Кая от Стара Загора и Живко Денков от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен.2. Във втория мобилен кабинет започна работа д-р Фади Шен и лаборант Мелиса Азисова от МБАЛ "Хаджи Димитър" - Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев