ГОРАТА.БГ И ЮИДП – СЛИВЕН ПРИЗОВАВАТ ТАЗИ СЪБОТА ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ЗАЛЕСИТЕЛНА АКЦИЯ КРАЙ СЕЛО КАМЕН

...
17.11.2021 / 17:55

На 20 ноември /събота/ доброволци ще засадят дръвчета на избран терен край с.Камен. Ще бъде извършено попълване на култура от летен дъб, с дръвчета от горско плодни видове в община Сливен, между селата Камен и Желю войвода. Това е първа съвместна акция по залесяване, организирана от Югоизточно държавно предприятие и Гората.бг.

 

„ЮИДП ДП Сливен залесява близо 4000 дка всяка година, като полага грижи за тяхното отглеждане в продължение на 3 до 5 години след създаването им. Със стартирането на тази съвместна инициатива, искаме да дадем възможност на всички желаещи да се доближат и запознаят с лесовъдската дейност, както и да дадат своя принос в увеличаването на българските гори.”, заявиха от ръководството на предприятието.

 

Организаторите сърдечно канят всеки желаещ да посади дърво да се включи в инициативата, като за целта са осигурени 5000 фиданки и инструменти за засаждането им. Залесяването е доброволческо, напълно безплатно за участниците и всеки е добре дошъл без нужда от записване. Служители от Държавно горско стопанство – Сливен и ЮИДП Сливен ще бъдат също на място през целия ден, за да съдействат на гражданите с професионални съвети.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат в акцията по засаждане ще бъде в 11:00 ч. на 20 ноември /събота/ на изхода на с. Камен, в посока с. Желю войвода. Тук ще откриете линк към точната локация: 42.6157940,26.4323760. /Има място за паркиране на пътя/. Обектът е на 1 км пешеходно разстояние от асфалтовия път, но има възможност да се стигне до него и с лек автомобил, ако е малко по-висок.

 

Организаторите призовават всички участници да са с подходящи дрехи и обувки и да носят със себе си храна, вода, усмивки и добро настроение. Засаждането на дърветата ще премине при спазване на всички противоепидемичните мерки.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев