В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА РАЗКРИТИ 298 ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ, С ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС СА АНГАЖИРАНИ 2398 ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИИ

...
12.11.2021 / 20:29

В област Сливен са разкрити 298 избирателни секции, с изборния процес са ангажирани 2398 членове на комисии. Това съобщи БТА, цитирайки говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/в Сливен Минко Стефанов. Най-младият член на СИК е на 18 години, най-възрастният - на 82 години, като преобладават жените. Промените в състава на комисиите продължават и днес, заради заболели членове, посочи Стефанов.

Създадени са били още осем секции - в три болници, в Дома за стари хора, Женския затвор, и подвижна секция за карантинирани. Разкрити са секции в ковидотделенията в МБАЛ "Хаджи Димитър", МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и военната болница в Сливен. Ако има искане за разкриване на секция и от болници в други общински центрове, то ще бъде уважено.

Общо 248 секции са с машинно гласуване, като 235 от тях са с по една машина, а 13 - с по две. Само с хартиени бюлетини ще се гласува в 44 секции, където избирателите са под 300 души.

По график утре ще започне извозването на изборните книжа и машини по места.

Стефанов допълни, че предизборната кампания в областта е била спокойна, няма писмени сигнали и жалби в РИК.

В кандидатските листи за народни представители на 21-ви МИР са регистрирани 161 души от 27 партии и коалиции. Мандатите в избирателния район са шест. В последната седмица бяха заличени двама кандидати, като единият от тях бе уличен в държане на наркотици, другият - почина.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев