ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЛУЧИ ОТГОВОР ЗА РЕМОНТИТЕ В ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЕ НА ВОЕННАТА БОЛНИЦА

...
11.11.2021 / 10:54

Областния управител на Сливен Минчо Афузов получи писмо от министъра на отбраната Георги Панайотов, в което се предоставя информация за ремонтите на инфекциозното отделение в МБАЛ – Сливен към ВМА, съобщиха от областната администрация. Повод за кореспонденцията стана изразеното от Афузов безпокойство пред министъра, че работата по проекта е спряла, а военната болница в Сливен е сред лечебните заведения в областта на първа линия в условията на усложнена епидемична обстановка и увеличаваща се заболеваемост.

 

От МО съобщават, че се извършва основно обновяване на неизползваемата от 10 години сграда на инфекциозното отделение. Сключените договори предвиждат ремонт на вътрешните помещения, поставяне на външен асансьор, който да осигурява независим достъп до всички етажи на сградата, включително и с непосредствен подход на линейки до него. Изграждат се 11 болнични стаи с 34 легла, включително и за интензивно лечение, както и манипулационна и лекарски кабинети. Съществена част от ремонта е изграждането на вътрешни инсталации за медицински кислород, вакуум и сгъстен въздух до всяко болнично легло.

 

Министър Панайотов уверява, че работата по договорите тече в срок. Изпълнени са всички строителни и монтажни работи в сградата. Полагането на част от външните асфалтови настилки ще се извърши при подходящи метеорологични условия. В процедура са изпитванията на изградените инсталации за кислород. Обектът се подготвя за приемане на изпълнените СМР.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев