В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ БЯХА ПОЛУЧЕНИ 352 000 БЮЛЕТИНИ ЗА ДВАТА ВИДА ИЗБОРИ

...
08.11.2021 / 17:21

Бюлетините за провеждането на изборите за Президент и Народно събрание пристигнаха днес в Сливен при засилени мерки за охрана, съобщиха от областната администрация. Разпломбирането на камиона стана в присъствието на главния секретар Кирил Аврамов, членове на екипа за изборите от администрацията и членове на Районната избирателна комисия.

 

Получени са по 176 000 бюлетини за двата вида избор, които ще се произведат на 14 ноември. Те ще останат под денонощна полицейска охрана, докато не бъдат разпределени по общини. Създадена е организация това да се случи в най-кратки срокове.

 

Само с хартиени бюлетини ще се гласува в близо 50 секции, където избирателите са под 300 души. Окончателният брой на тези секции ще стане ясен до 11 ноември. Секциите с машинно гласуване ще бъдат подсигурени с хартиени бюлетини, за да може избирателите да упражнят правото си на вот, ако възникне неотстраним технически проблеми и стане невъзможно използването на машините. На територията на РИК-Сливен има 248 секции с машинно гласуване, като 235 от тях са с по една машина, а 13 – с по две.

 

По-рано, в края на миналата седмица, бяха получени и изборните книжа.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев