ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК

...
08.11.2021 / 13:02

На 8-ми ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник-Деня на Св.Архангел Михаил.

“Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”. С тези думи през 1924 година Митрополит Стефан аргументира своето предложение Архангелов ден да стане професионален празник на българската полиция. Честването на тази дата се въвежда от тогавашния софийски градоначалник О.З. подполковник Георги Кисьов. Празникът се отбелязва тържествено до 1943 година. След прекъсване от близо 50 години през 1994 той отново е възстановен.

На кратка церемония пред паметника на Хаджи Димитър в град Сливен ръководството на Областната дирекция отбеляза своя професионален празник. „Това, което правим днес е поклон пред професионализма, вярата и силата на българския полицай” каза старши комисар Димитър Величков при поднасянето на венеца в памет към загиналите полицаи при изпълнение на служебния си дълг. В намален състав и при спазване на противоепидемичните мерки ръководители на отдели, сектори и началници на райони управления почетоха паметта на своите достойни колеги.

43-ма полицейски служители на Областна дирекция на МВР в Сливен получиха награди за проявен професионализъм, инициативност и личен принос при изпълнение на конкретни задачи:

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков награждава с парична награда тринадесет служители на дирекцията за участие в охрана на българската границата.

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков награждава с „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” четирима служители на РУ- Твърдица, трима служители на РУ-Котел и един служител на РУ-Нова Загора.

Старши комисар Димитър Величков награждава с парична награда девет служители на сектор „ Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен.

Началникът на Районно управление -Котел награждава с „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” тринадесет свои служители.

 

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев