СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА ПО БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ

...
02.11.2021 / 12:33

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА ПО БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ И ПРЕВЕНЦИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ.

 

Днес на територията на РУ-Нова Загора се провежда операция по превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите и битовата престъпност. Извършват се проверки в населени места и търговски обекти, определени след анализ за рисковите зони във връзка с предстоящите избори. Проверени са 4 хранителни магазина, където има пряка зависимост на хората, взели стоки на вересия и тази зависимост може да бъде използвана за контролиране на вота. От обектите са иззети тетрадки със записани имена, като лицата в тях ще бъдат разпитани и ще се установява дали иззетите материали имат отношение към изборите.

В хода на операцията е иззето незаконно притежавано и боеприпаси. Разкрито е престъпление – кражба на пари и вещи от МПС, за което е задържан криминално проявен мъж от Нова Загора.

Операцията се провежда в новозагорския квартал „Шести” и 2 села в общината от служители на Икономическа полиция и криминалисти на участък „Кв. Шести” към РУ-Нова Загора, със съдействието на сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен.

Действията на полицейските служители по противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите продължават и пред следващите дни.

 

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев