49 ДУШИ БЯХА ИМУНИЗИРАНИ ЗА ДЕН В ГРАДЕЦ, КАБИНЕТЪТ ПРЕД „БИЛЛА“ ВЕЧЕ Е С УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ

...
27.10.2021 / 16:29

Мобилният ваксинационен кабинет на РЗИ днес бе в котленското село Градец по заявка на кметството. Д-р Николай Босковиц постави първи дози на 49 жители на селото. Ваксинирането на шестима желаещи бе отложено заради наличие на грипоподобни симптоми, съобщиха от Областния кризисен щаб. Кметът на Градец Веселин Урумов информира, че интересът на местните хора към ваксините е нараснал значително. „Вече не съм единственият ваксиниран жител на Градец. След като кабинетът приключи работата си, веднага започнахме да правим втори списък с имената на желаещите да се предпазят от заболяването. Ще помолим РЗИ отново да изпрати мобилния кабинет“, заяви Урумов.

 

Утре, 28 октомври, мобилният кабинет на РЗИ ще поставя ваксини в котленското село Мокрен, отново по заявка от кметството заради наличие на желаещи.

 

Мобилният кабинет пред магазин „Билла“ на бул. „Братя Миладинови“ в Сливен, разкрит по инициатива на областната администрация, със съдействието на здравния предприемач Ибрям Алиев и директора на областната болница д-р Васислав Петров, продължава дейността си. От 27 до 29 октомври той ще приема желаещи да се ваксинират с удължено работно време от 8 до 18 часа. Това стана възможно, след като към старозагорския лекар д-р Тодор Борисов се присъедини по своя инициатива сливенският му колега д-р Даниел Попов. Той поставяше ваксини и в първия мобилен кабинет, разположен на общинския пазар през миналата седмица.

 

Активната кампания на областната администрация за популяризиране на ползите от ваксините и за улесняване достъпа на желаещите до тях продължава. Водят се разговори за предоставянето на допълнително оборудвани кабинети за нуждите на Сливен и областта. От РЗИ информираха, че заявки за ваксиниране са постъпили от Общинския дом за възрастни хора в новозагорското село Баня, както и от сливенски фирми.

 

От началото на кампанията в област Сливен са приложени 55 582 дози ваксини, като 503 са поставени през последното денонощие. 29 558 жители на областта са със завършен имунизационен статус, уточниха от здравната инспекция.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев