1452 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
27.10.2021 / 15:23

Диагностицираните лица с COVID-19 в област Сливен са 1 452 души. От тях 164 души са регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред новозаболелите са 7 ученици и 6 учители. Няма лекари и медицински служители.

 

В женския затвор са заболели 9 лишени от свобода. Първите болни са установени в края на миналата седмица. Към момента няма разрастване на огнището. Една от пациентките е в болница. Лечението на останалите се провежда на място, в изолация от незаразените жени, под наблюдението на лекаря от медицинската служба към затвора.

 

През изминалото денонощие са излекувани 76 души.

 

За съжаление, починаха 7 неимунизирани пациенти с придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

 

Средната заболеваемост в област Сливен към момента е 679 души на 100 000 души население. В община Сливен, където разпространението на вируса е най-голямо спрямо останалите три общини, заболеваемостта премина прага от 750 души. Училищата в общината са в подготовка за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев