ШЕСТ ПРОБНИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
25.10.2021 / 16:45

Областният управител Минчо Афузов проведе работна среща, на която бе обсъдена създадената до момента организация за провеждането на изборите за президент и Народно събрание. В нея участваха председателят на РИК – Сливен Елизабет Кендерян, директорът на „Информационно обслужване“ АД Христо Апостолов, началникът на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Станимир Колев и гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов.

 

На срещата бе съобщено, че област Сливен ще получи шест пробни машини за гласуване. Те ще бъдат доставени до дни. Броят им е увеличен двойно в сравнение с предходни избори. Това ще позволи не само жителите на Сливен и общината, но и желаещите от останалите три общини – Нова Загора, Твърдица и Котел, да се обучат как се работи с устройството за двата вида избори на 14 ноември. Демо машина ще има отново и в сградата на областната администрация. Обучители ще бъдат представители на РИК.

 

В момента се извършват охранителните обследвания на помещенията за СИК, уточнява се графикът за транспортиране на машините за гласуване и др. От ОД на МВР са в готовност за обезпечаване на секциите, за да бъде гарантирано спокойното протичане на изборния ден и достъпа на всеки избирател до тях.

 

„Основната ни задача е заедно с институциите е да създадем условия за демократичен и честен вот“, каза областният управител Минчо Афузов.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев