ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПОСТАВЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

...
21.10.2021 / 17:44

320 дози ваксини са приложени през последното денонощие в област Сливен. За сравнение, броят им е два пъти по-голям спрямо предходни денонощия, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

35 от дозите бяха поставени в мобилния ваксинационен кабинет до административната сграда на общинския кооперативен пазар в Сливен. Днес до 15 – 15,30 часа през кабинета бяха минали близо 20 души. В него работи младият лекар – доброволец д-р Даниел Попов, който е и лекуващ лекар в COVID – отделение на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Ваксинирането продължава и утре, при същото работно време от 12 до 18 часа.

 

Ваксини се поставят и в зелени коридори в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Св. Петка Българска“, по график, който може да бъде видян в прикачения файл. Графикът е поместен и в сайта на РЗИ. Тези, които желаят да се имунизират, могат да заявят това и чрез електронно базираната пратформа his.bg.

 

Ваксините и тяхното поставяне е безплатно за гражданите, включително и за здравно неосигурените лица.

 

Продължава кампанията по инициатива на областната администрация за осигуряване на възможности за ваксиниране на повече граждани. Тя се провежда съвместно с РЗИ, община Сливен и лекарската колегия. Освен мобилния кабинет на общинския пазар, вече е осигурен и втори кабинет. В момента се подготвя за работа.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев