РЕГИОНАЛНАТА КОЛЕГИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ОПРЕДЕЛИ ДВАМА НОСИТЕЛИ НА ПРИЗА „ЛЕКАР НА ГОДИНАТА“

...
19.10.2021 / 09:46

Двама са носителите на приза „Лекар на годината“, които връчва по традиция Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Сливен в Деня на българския лекар – 19 октомври, на който православната църква почита Свети Иван Рилски. На заседание на Управителния съвет на организацията за носители на наградата са определени д-р Васислав Петров – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и д-р Мариета Божидарова – завеждащ филиала на Спешна медицинска помощ. Това съобщи председателят на регионалната колегия на БЛС Д-р Богдан Сотиров.

 

„Наградите се връчват за приноса на двамата лекари при справяне с епидемичната ситуация с коронавируса. Д-р Петров, освен като директор на най-голямото лечебно заведение в областта, дава своя личен принос като работи в ковид-отделение в помощ на своите колеги. Д-р Божидарова поема цялата координация по хоспитализиране на пациентите корона-вирус в лечебните заведения и върши огромна работа“, каза д-р Сотиров.

 

Миналата година също имаше двама носители на наградата – д-р Милена Ченкова – началник на Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и д-р Илиян Комитов – началник на МБАЛ-Сливен към Военномедицинска академия.

 

Д-р Сотиров честити празника на всички лекари в областта.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев