ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ОТ ТАРАКЛИЯ

...
18.10.2021 / 15:17

Областният управител на Сливен Минчо Афузов получи благодарствен адрес от председателя на район Тараклия Иван Паслар, съобщиха от областната администрация.

 

Иван Паслар изразява признателност за съдействието, което е получил от Минчо Афузов, по време на визитата му в България в началото на октомври. С активната намеса на областния управител е проведена среща в Министерството на отбраната и е обсъдено състоянието на два паметника в Тараклия, свързани с българското историческо минало – на Апостола на свободата Васил Левски и на родения в Тараклия революционер и офицер Олимпий Панов. По време на срещата са коментирани възможностите за финансиране на необходимите ремонти.

 

В молдовския район живеят близо 70 000 души, наследници на българите, изселили се преди близо 250 години от нашите земи, по данни на Паслар. На 29 октомври Тараклия ще бъде домакин на празници послучай Деня на бесарабските българи. Ще се проведе научна конференция с международно участие, на която ще бъдат представени изследователски доклади за съдбата и развитието на общността.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев