27 483 ДУШИ СА СЪС ЗАВЪРШЕН ИМУНИЗАЦИОНЕН СТАТУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
14.10.2021 / 12:42

Близо 52 000 дози ваксини са приложени в област Сливен от началото на кампанията, като 169 дози са поставени през последното денонощие. Лицата със завършен имунизационен статус са 27 483 или около 15 процента от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб. Разкритите в Сливен и Нова Загора имунизационни пунктове продължават работата си по график, включително и през почивните дни за удобство на гражданите. Има възможност за избор на ваксина.

 

През последното денонощие с COVID-19 са диагностицирани 85 души. Сред тях са петима ученици и учител от начален етап, от различни учебни заведения. Ще бъдат карантинирани два класа, тъй като само учителят и един от заболелите ученици са били в присъствена форма на обучение. Положителен резултат за заболяването е отчетен и при служител от помощния персонал в детска градина. Не е имал контакти в градината, тъй като през последните дни е отсъствал от работа. Здравните власти в Сливен отбелязват, че след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки в образователните институции в областта има тенденция на спад в броя на заболелите ученици, педагогически и непедагогически персонал.

 

Останалите новозаболели са предимно от семейни огнища. Няма регистрирани огнища на работното място.

 

Излекувани през последното денонощие са 66 души.

 

Починаха трима неваксинирани пациенти, с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 43 до 91 години. Щабът изказва съболезнования на близките.

 

В момента 230 болни са хоспитализирани, COVID-отделенията са заети в пълен капацитет. 2 250 души са под карантина като болни, които провеждат лечението си в домашна изолация, или като контактни на вече заразени лица. Средната за Сливенска област заболеваемост достигна 568 души на 100 000 лица от населението.

 

Областният щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на заболяването. Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, избягването на масови събирания и струпвания от хора доказано намалява риска от инфектиране.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев