ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ИЗБОРИТЕ БЕ ОБСЪДЕНА НА СРЕЩА В ОД НА МВР

...
11.10.2021 / 17:56

Работна среща, свързана със съвместната организация за провеждане на предстоящите избори за президент и парламент, се състоя на 11 октомври в ОД на МВР – Сливен, под председателството на ст.комисар Димитър Величков. Участваха областният управител Минчо Афузов и заместникът му Антоний Андонов, директорът на ТД на ДАНС Стоян Димитров, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура Веселин Гангалов и Катя Колева, началникът на сектор БОП Слав Добрев, ръководството на ОДМВР-Сливен и началниците на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

На срещата бяха набелязани конкретни стъпки, с които да се гарантира свободната воля на избирателя. Обсъдени бяха действията по осигуряване на обществения ред в изборния ден, недопускане на нарушения на изборния процес и предотвратяването на престъпления срещу политическите права на гражданите.

 

От началото на октомври правоохранителните органи в област Сливен работят за превенция и недопускане на контролиран вот. Извършват се беседи с лица, за които има информация, че е възможно да участват в схеми с купуване на гласове. Провеждат се срещи с формални и неформални лидери в някои от кварталите и махалите, проверяват се фирми във връзка с евентуално упражняване на корпоративен вот, уточни директорът на ОД на МВР-Сливен.

 

Обсъдиха се организационни въпроси, свързани с транспортирането на изборните машини и книжа, охраната на избирателните секции, обследването на изборните помещения, организацията и разпределението на ресурсите при евентуален балотаж, както и контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

 

От страна на прокуратура беше отчетено доброто взаимодействие с полицията на предходните избори. Административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура изтъкнаха като основен фактор за постигнатите резултати бързата реакция и добрата комуникация между двете институции.

 

Областният управител отбеляза, че предстоящият вот две в едно - за президент и парламент, няма аналог. Това от своя страна ще изисква ангажиране на голям ресурс и добра организация. Той изрази надежда, че постигнатите резултати от предходните избори, благодарение на доброто взаимодействие между институциите, ще бъдат добра основа за гарантиране политическите права на гражданите и провеждане на честни избори.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев