ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през почивните дни

...
11.10.2021 / 11:00

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 6 нарушения, за които са образувани досъдебни производства – 1 в РУ-Нова Загора и 5 в РУ-Котел.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 8 до 11 октомври са извършени 174 проверки на обекти и лица. Съставени са 19 акта за нарушения.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ са задържали двама за кражба от златарски магазин. Сигналът е получен на 8 октомври около обяд. От златарски магазин в квартал „Надежда“ са откраднати златни обеци и други накити. След проведените незабавни издирвателни действия, броени часове часа след получаване на сигнала, са установени извършителите. Те са двама криминално проявени мъже на 26 и 28 години от град Сливен. Отведени са в РУ-Сливен и задържани с полицейска мярка за 24 часа. Откраднатите накити са иззети и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по изясняване на обстоятелствата по случай на причинена телесна повреда. На 8 октомври, около 12,25 часа е получен сигнал за сбиване на ул.“Булаир“ в град Сливен, в резултат на което е пострадал мъж на 28 години, който е получел нараняване по главата. Откаран е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ и установяване на състоянието му. По случая има задържани.

 

На 9 октомври, около 17,09 часа, е получен сигнал за пътно произшествие с лек автомобил „Рено Меган“ на км. 272 от автомагистрала „Тракия“. Автомобилът е със софийска регистрация и е управляван от жена на 32 години. От произшествието няма пострадали, причинени са материални щети по автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили неправоспособен водач, който управлява МПС, след наложено административно наказание за същото нарушение. Проверката е извършена на 9 октомври, около 05,15 часа, в град Нова Загора. Водачът е на 30 години от същия град, управлявал е лек автомобил „БМВ“. По случая е започнато бързо производство.

 

Котел: Криминалисти на РУ-Котел работят по заявена кражба от частен дом в село Градец. Заявлението е подадено на 8 октомври. От къща, собственост на 70-годишна жена от същото село, са откраднати телефон, таблет и сумата от 380 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия в дните от 8 до 11 октомври.

Оказана е техническа помощ при 5 от сигналите.

 

Строителна неизправност в комин е причината за възникване на пожар в къща, в град Кермен. Сигналът е получен на 8 октомври в 15,49 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Нанесени са щети по покривната конструкция. Спасена е сградата.

 

Късо съединение при зареждане на акумулатор е причината за пожар в гараж, в сливенския квартал „Сини камъни“. Сигналът е получен на 10 октомври в 20,42 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Спасени са 2 съседни гаража.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев