ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН ЗАДЪРЖА ЗА СРОК ДО 72 ЧАСА Ю.И, ОБВИНЕН В УБИЙСТВОТО НА СВОЯ БАЩА

...
06.10.2021 / 13:27

Окръжната прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа Ю.И. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил своя баща. Престъплението е осъществено на 05.10.2021 г. в землището на с. Крушаре, обл. Сливен и е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.3, предл.1 от НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено край водоем, находящ се в землището на с. Крушаре, обл. Сливен. Обвиняемият и неговия баща са били за риба. Между тях е възникнал спор, който прераснал в сбиване. Обвиняемият е причинил смъртта на баща си, нанасяйки му множество удари с камъни в главата. По така повдигнатото обвинение e предвиденото наказание от 15 г. до 20 г. „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подробности по случая разкриха пред медиите прокурор Ваня Белева-говорител на Окръжна прокуратура-Сливен и комисар Веселин Василев-зам.-директор на ОД на МВР-Сливен.

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража спрямо Ю.И.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2021 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев