НСИ ИНФОРМИРА: ГРАЖДАНИТЕ МОЖЕ САМИ ДА ПОПЪЛНЯТ ПРЕБРОИТЕЛНАТА КАРТА

...
05.10.2021 / 16:43

НСИ информира гражданите, които до момента не са посетени от преброител, че могат да се възползват от възможността сами да попълнят преброителната карта.

 

За целта е нужно да бъде разпечатана преброителната карта за сградите, жилищата и населението. Тя е публикувана на интернет сайта на преброяването https://census2021.bg в рубриката „Обща информация“. След попълването й може да бъде изпратена сканирана на електронния адрес на НСИ census2021@nsi.bg или да бъде пусната по пощата на адрес: София 1038, ул. „Панайот Волов“ № 2, Подпомагащ център, НСИ. Попълнената карта може да бъде занесена лично в преброителния център за област Сливен на адрес: гр. Сливен, бул. „Банско шосе“ № 5, етаж 7 от 8,30 до 18 часа /отдел „Статистически изследвания – Сливен“/.

 

Лицата, които се затрудняват сами да попълнят преброителните карти, могат да направят това на място в преброителния център в Сливен, където ще получат помощ от експерти.

 

НСИ откри имейл адрес codecensus2021@nsi.bg, на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си, освен кода, те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство.

 

При желание всеки би могъл да продиктува кода си и на телефонните линии на преброяването – *2021 и (02) 9078 430.

 

Националното преброяване на сградите, жилищата и населението се провежда на всеки 10 години и е задължително за участие на гражданите в него, уточниха от НСИ.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев