ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
05.10.2021 / 15:25

Четирима ученици и трима учители са сред новите болни в област Сливен.

 

Новодиагностицираните болни с COVID-19 в област Сливен са 83 души. Сред тях са четирима ученици от Сливен, от различни училища, и трима учители – двама от различни детски градини в Нова Загора и един от училище в община Твърдица. Карантинирани са класове и контактни лица, епидемиологичните проучвания на РЗИ продължават, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Заболели са лекар и медицинска сестра от различни болнични заведения в Сливен.

 

Преобладаваща част от останалите болни са от семейни огнища, където е установен болен в предходни дни. Има положителни за COVID-19 деца, които в предходни дни са били поставени под карантина като контактни на болни съученици или учители.

 

За съжаление, починаха седем пациенти на възраст от 50 до 85 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

В момента болните с COVID-19 в област Сливен са 1029 души. Повечето от тях са в община Сливен - 732 души, като само в областния център са 581 души. В община Нова Загора са 204, като 120 от тях са в града. В община Котел са 57, в община Твърдица - 36.

 

Вирусът засяга всички възрасти, силно заразен е, предава се по въздушно-капков път. Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, избягването на струпвания от хора и редовната дезинфекция ограничава разпространението му. В Сливен и Нова Загора са разкрити имунизационни пунктове по график, публикуван в сайта на областната администрация и на РЗИ. Всеки желаещ може да се ваксинира с ваксина по избор. Поставят се и бустерни дози от иРНК ваксини. На 4 октомври са приложени 103 дози, бустерните са 7.

 

В момента болните с COVID-19 в област Сливен са 1029 души.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев