НОВА АКЦИЯ ЗА ПОЛЗАТА ОТ ВАКСИНИТЕ ЗАПОЧНА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
01.10.2021 / 15:25

Областната администрация в Сливен съвместно с РЗИ и младежки организации ще проведат поредна акция за ползите от ваксините, съобщиха от областната администрация. Ще бъдат разпространени брошури и други нагледни материали за ползите от ваксините сред клиенти и посетители в обществени институции, търговски обекти, паркове и на други публични места.

 

Акцията започна на 1 октомври, Международния ден на възрастните хора, и бе проведена сред пенсионерите в Сливен. „Близо 20 процента от населението на Сливенска област е над 65-годишна възраст. Това са 34 800 мъже и жени, отгледали деца, внуци и правнуци, създавали обществени блага - бивши учители и лекари, инженери, икономисти, специалисти в най-различни области, хора на изкуството, науката или производството. Дължим им уважение, благодарност, лична отговорност към техните потребности и особено към здравето им“, коментира областният управител Минчо Афузов. От негово име и от името на администрацията заместничката му Димитринка Петкова поздрави участниците в тържество за Международния ден на възрастните хора, организирано в петък на крепостта „Туида“ от Сдружение „Съюз на пенсионерите – област Сливен“. Тя подари на членовете на съюза брошури с разяснения защо лицата над 60-годишна възраст трябва да се ваксинират и какви са ползите от това.

 

Акцията продължава и през следващите дни. Тя е част от активната информационна кампания, организирана преди няколко месеца по инициатива на областния управител и РЗИ. При проявен интерес от предприятия или администрации, екип от специалисти може да се срещне на място с работниците и служителите, за да отговори на всички въпроси, свързани с ваксините. При наличие на желаещи, мобилен екип на здравната инспекция е в готовност да постави ваксини по избор.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев