ВАКСИНИРАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПО ГРАФИК В "ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ" И ПРЕЗ ОКТОМВРИ

...
30.09.2021 / 14:21

Имунизационните пунктове, разкрити в т.нар. „зелени коридори“, продължават активната си работа и през октомври, съобщиха от областната администрация в Сливен. Лечебните заведения са изготвили график за работното им време.

 

Вексини срещу COVID-19 ще се поставят в пет дни от седмицата, сред които – събота и неделя, в пункта на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. От понеделник до петък ще работи пунктът в общинската МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. В петък и събота - пунктът в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен.

 

Желаещите могат да получат посочена от тях ваксина. В имунизационните пунктове се поставят и бустерни дози на лицата от рисковите групи, като за удобство е добре да уговорят предварително деня и часа по телефона с избрания център.

 

Графикът за „зелените коридори“ може да бъде видян в прикачения файл. Той е поместен и на страницата на РЗИ – Сливен.

 

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта, е необходимо да се постигне защита на най-малко 70 % от населението чрез ваксиниране. Това ще доведе до намаляване на високата смъртност и степен на хоспитализации.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев