В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ ОТБЕЛЯЗВАМЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

...
26.09.2021 / 16:28

Много е хубаво да се знаят езици, не мислите ли? Прекрасно е да можем да се разбираме с други хора по света, да създаваме нови приятелства, да научаваме интересни неща, да се забавляваме или изненадваме от традициите и обичаите по различни кътчета на нашата планета, да споделяме, да търсим съмишленици, да пътуваме, да мечтаем. По случай 26 септември – европейският ден на езиците*, учениците от 10. и 11. класове в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ бяха изправени пред трудна и отговорна задача.

 

Те трябваше да изберат автор и произведение на английски език, самостоятелно да се запознаят с оригиналния текст и да представят пред съучениците си проект, в който показват контекста на създаване на творбата, съвременното ѝ възприемане и смисловите, идейни и стилистични различия между произведенията.

 

Задачата пред учениците е свързана с профилираната им подготовка по английски език, който е един от профилиращите учебни предмети в паралелката с профил „Хуманитарни науки“. В края на средното си образование бъдещите зрелостници ще трябва да полагат държавен зрелостен изпит по избор между профилиращите предмети, по които са се обучавали.

 

 

*През 2001 г. Съветът на Европа, с подкрепата на Европейския съюз, взима решение 26 септември да се отбелязва като Европейски ден на езиците, с цел да се насърчи изучаването на чужди езици в Европа.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев