ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6,00 часа на 21.09.2021 г. до 6,00 часа на 23.09.2021 г.

...
23.09.2021 / 10:37

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 21 до 23 септември са извършени 76 проверки на обекти и лица – съставени са 14 акта.

 

Котел: Служители от участък „Ябланово“ към РУ-Котел са задържали с полицейска ярка мъж на 38 години за причиняване на материални щети. На 21 септември, около 03,00 часа, в село Ябланово задържаният е повредил лек автомобил „Мерцедес“, собственост на съпругата му. Нанесените щети за на стойност около 2000 лева. По случая е започнато бързо производство.

 

Специализирани операции по пътна безопасност

 

Водачи с алкохол над 2 промила, неправоспособни водачи и управление на нерегистрирани превозни средства са установени полицейски служители в хода на специализирани операции по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен. Образувани са 6 бързи производства.

На 21 септември, около 11,00 часа, служители на РУ-Нова Загора са установили неправоспособен водач, който управлява МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС.

В 01,45 часа, на 23 септември, в град Нова Загора е извършена проверка на 24-годишен мъж, водач на лек автомобил „БМВ“. Пробата за употреба на алкохол с техническо средство е показала положителен резултат – 1,23 промила.

Водач с алкохол 2,19 промила е установен от служители на РУ-Нова Загора.Проверката е извършена на 22 септември, в 01,20 часа, на ул.“Освобождение“ в град Нова Загора. Водачът е мъж на 49 години от същия град, управлявал е лек автомобил „Land Rover”.

На 22 септември, в 21,00 часа, в град Нова Загора е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 21 години от село Богданово. Пробата с техническо средство за употреба на алкохол е показала 1,27 промила.

31-годишен водач на лек автомобил „ВАЗ 21214“ е хванат да управлява с концентрация на алкохол 2,00 промила от полицейски служители в град Сливен. Проверката е извършена на 22 септември в 00,30 часа в кв.“Младост“.

На 22 септември в сливенския квартал „Сини камъни“ е извършена проверка на 72-годишен мъж, водач на лек автомобил „Фиат Брава“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат – 1,96 промила.

 

 

 

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Сливенски пожарникари са спасили 20 декара трайни насаждания, 3 сгради и дърводелски цех, след пожар, възникнал след запалване на две стърнища, намиращи се в землището на село Блатец. Произшествието е ликвидирано своевременно от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен, без да причини преки материални щети. Сигналът е получен на 21 септември в 18,53 часа. Пожарът е ликвидиран в 20,20 часа с пожарна техника и ръчни средства.

 

На 23 септември, в 00,22 часа, е получен сигнал за пожар в частен имот на ул. „Сава Филаретов“ в град Сливен. Произшествието е възникнало в спомагателна постройка вследствие на късо съединение. Няма пострадали. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожена е 5кв.м. покривна конструкция и 2 куб дърва за огрев. Спасена е сградата.

 

В дните от 21 до 23 септември екипи на РДПБЗН-Сливен са гасили 6 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев