УЧЕНИЦИ ОТ ПГХТ „АКАД. НЕДЕЛЧО НЕДЕЛЧЕВ” ПРОВЕДОХА ЛЕТЕН СТАЖ В ПОРТУГАЛИЯ

...
20.09.2021 / 11:59

Учениците от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм ,,Академик Неделчо Неделчев“ успешно реализираха поредния си летен стаж по програмата Еразъм+. Мобилността в сферата на професионалното образование и обучение се проведе в Португалия.

Групата от 20 ученика и двама учителя бяха в Брага – малък град на север от Порто, от 5 август до 19 август. Целта на проекта беше участниците да получат умения и компетентности в областта на организацията и реализацията на кулинарния туризъм. Учениците работиха на различни места: “Café Vianna”- едно от най-добрите кафенета в града; Palatu ( Esque ma de Temperos - Rest. UnipessoalLda)” - един от най- предпочитаните ресторанти; ,,A Brasileira” – мястото, където правят едни от най-вкусните ястия; „Agostinho naEstação – ресторант, в който се приготвя най-вкусната картофена супа; ,,HotelMoon&Sun” - хотел с изискан вкус и жива музика и ,,Hotel do Bom Jesus” - винаги впечатляващ с своят дизайн и богата колекция португалски вина.

Работата на бъдещите кадри в туризма беше напрегната, но много ползотворна. Те работеха като сервитьори, бармани, камериерки и готвачи. Общуването с клиентите им бе само на английски език, което допринесе за усъвършенстване на говорните им умения в чужда среда.

Всички участници се представиха отлично и получиха от португалските си домакини специални сертификати. Освен това бяха наградени с две екскурзии, които завинаги ще останат в техните спомени и сърца. Посетиха столицата на Португалия - Лисабон и града на виното и футбола – Порто.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев