ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕЗИРА МРРБ ЗА НУЖДАТА ОТ СПЕШНИ РЕМОНТИ В КВ. "РЕЧИЦА", ОЧАКВА СЕ ФИНАНСИРАНЕ

...
17.09.2021 / 15:43

Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и ръководството на „Български В и К холдинг“ за спешната нужда от основна реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Речица“ в Сливен. Към писмото бе приложена и количествено-стойностната сметка за ремонтите, която бе предварително обсъдена от областния управител с екипа на водния оператор и на Асоциацията по В и К. Афузов още информира, че община Сливен е организирала среща с народните представители и те са се ангажирали да окажат съдействие.

 

В отговор на писмото и прикрепената към него документация, от МРРБ изразиха съгласие за финансиране, с което да бъде извършена подмяна на водопроводите в 6-хилядния сливенски квартал. Възможно е това да стане на етапи. „Удовлетворен съм, че нашата активност дава резултати. Силно се надявам, че ще решим максимално ефективно и в най-кратки срокове проблеми, които от много години създават затруднения на жителите на „Речица“, заяви областният управител Минчо Афузов.

 

В кв. „Речица“ вече се изпълнява европейски В и К - проект за 30 млн. лева. В него е предвидено изграждането на 23 км нова канализация, но без да е включена цялостна подмяна на съществуващата водопроводна мрежа. Честите аварии на старите етернитови тръби затрудняват работата по проекта и увеличават значително разходите на „В и К – Сливен“. Ако тръбите не бъдат сменени, повредите на водопроводната мрежа ще продължат и в бъдеще, а качеството и количеството на водоподаването ще се влошава. От „В и К – Сливен“ имат проектна готовност за реконструкцията на водопроводната мрежа. Необходими са 5 млн.лева. Дружеството не разполага с финансов ресурс.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев