ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
13.09.2021 / 12:01

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 10 до 13 септември са извършени 43 проверки на обекти и лица – съставени са 17 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 12 септември, около 21,10 часа, на ул.“Бр. Шкорпил“, е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. В автомобила са установени трима криминално проявени мъже на възраст 41,24 и 31 години от град Сливен. В хода на извършените полицейски действия в автомобила са намерени три опаковки, съдържащи зелена листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Тримата са отведени в РУ-Сливен и задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

 

При осъществяване на патрулна дейност във вилна зона „Изток“, край град Сливен, полицейски служители са извършили проверка на 18-годишно момиче, което доброволно е предало пликче, съдържащо кристалообразно вещество. При направения полеви теста веществото е реагирало на метамфетамин. Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

 

На 11 септември, в 12,25 часа, е получен сигнал за пътно произшествия, настъпило в района на автомагистрала „Тракия“ в района на км. 255. Лек автомобил „Ситроен“, управляван от водач на 43 години от град Бургас е загубил управление и се е преобърнал извън потното платно. При произшествието е пострадала жена на 34 години, пътник в автомобила. Тя е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен с опасност за живота. По случая се извършват процесуално-следствени действия.

 

Котел: Криминалисти от участък „Градец“ към РУ-Котел са разкрили кражба на пари от частен дом в село Мокрен. На 10 септември 71-годишен мъж е заявил, че от дома му са откраднати 700 лева. След проведените издирвателни действия за извършеното престъпление е задържана 41-годишна жена от същото село. Тя е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Двама братя от село Градец са задържани с полицейска мярка за хулиганство. На 11 септември в участък „Градец“ е получен сигнал от 38-годишен жител на селото, че синовете му, на 20 и 18 години, тормозят него и болната му съпруга. Полицейските служители се отзовават на сигнала и предприемат действия спрямо 20- годишния младеж, който се държи агресивно и не изпълнява разпореждането на полицейските служители. Той е отведен от полицейските служители и задържан за 24 часа. Малко по-късно същия ден 18-годишният му брат нанася материални щети по вратите на полицейския участък в селото. Двамата братя са отведени в РУ-Котел и задържани с полицейска марка за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Нова Загора: Полицейски служители работят по кражба на ел. проводници, в района на ЖП гара -Нова Загора. Сигналът е получен на 11 септември. За времето от 10,00 до 13,00 часа на същата дата са откраднати около 70 м. проводници, собственост на НКЖИ-ССТ Пловдив. Проводниците са външни, временно поставени за извършване на ремонтни дейности в района на жп гарата. Работата по случая продължава.

 

Твърдица: Криминалисти са разкрили кражба на 17 000 лева от частен дом в град Твърдица. Заявлението е подадено от жена на 38 години. Пред органите на реда тя е обяснила, че от дома й липсва сумата от 17 000 лева. След проведените процесуално-следствени действия по подозрения за извършеното престъпление е установен 20-годишният син на заявителката. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на РУ-Твърдица.

 

Специализирани операции по пътна безопасност

 

Служители на РУ-Нова Загора са установили водач, употребил наркотични вещества. Проверката е извършена на 10 септември до ЖП гара-Нова Загора. При пробата с техническо средство 41-годишният водач на лек автомобил „Фиат“ е показал положителен резултат за употреба на опиати, амфетамин и метамфетамин. Работата по случая продължава.

26-годишна жена от град Шивачево е установена да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 12 септември, около 23,55 часа, в град Твърдица. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Работата по случая продължава.

Двама водачи с концентрация на алкохол над 1,2 промила са установени при полицейски проверки в град Сливен на 12 септември. 29-годишен жител на град Сливен, водач на лек автомобил „Форд“, е спрян за проверка на бул. „П.Хитов“. Пробата за употреба на алкохол е показала 1,29 промила.

На бул. „Цар Симеон“ е извършена проверка на 49-годишен мъж от град Ямбол, водач на товарен автомобил „МАН“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,78 промила.

39-годишен водач на товарен автомобил „Форд Транзит“ е хванат да управлява след употреба на алкохол 2,21 промила. Проверката е извършена в град Нова Загора на 11 септември.

Две бързи производства за управление на нерегистрирани превозни средства/ АТВ/ са започнати в ОДМВР-Сливен. Нарушенията са установени в дните 10-11 септември в от екипи на районните управление в Сливен и Котел.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев