ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6,00 часа на 04.09.2021 г. до 6,00 часа на 07.09.2021 г.

...
07.09.2021 / 12:36

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 3 нарушения- 2 в РУ-Твърдица и 1 РУ-Котел.

Засилва се контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 4 до 6 септември са извършени 59 проверки на обекти и лица – съставени са 10 акта в търговски и други обекти с обществено ползване.

 

Сливен: Продължава засилената патрулна дейност в град Сливен, в резултат на която се установяват и задържат лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. На 6 септември, около 03,00 часа, екип на група „Охрана на обществения ред“ предприема проверка на лек автомобил „Дачия Сандеро“ в сливенския квартал „Даме Груев“. В автомобил са установени двама мъже на 57 и 64 години и 48-годишна жена. В резултат на предприетите полицейски действия в автомобила и в дома на 57-годишния мъж, криминално проявен и осъждан, са намерени и иззети 4 опаковки, съдържащи общо около 3 грама кристалообразни вещества, които при полевия тест са реагирали на метамфетамин и амфетамин. Иззети са още множество предмети и вещества, необходими при направата на наркотици. Тримата са отведени в РУ-Сливен и задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. Работата продължава от служители на отдел „Разследване“ и сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба от частен дом с село Сотиря. Сигналът е получен на 5 септември в 11,50 часа. От къща, собственост на 47-годишен мъж, са откраднати два телевизора, ел. инструменти и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. Работата по случая продължава.

 

 

Котел: Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е проведена в края на миналата седмица на територията на РУ-Котел. Служители на участък „Градец“ при извършена проба с техническо средство, са установили водач на лек автомобил „ Пежо 306“, който управлява след употреба на наркотици . В автомобила са намерени и иззети 4 пакетчета, съдържащи вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Той е на 26 години от село Мокрен. В хода на операцията в град Котел е спрян за проверка мъж на 26 години от същия град, като в него са намерени и иззети 2 пакетчета, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на метамфетамин и канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Специализираните операции на полицията в Котел по противодействие на престъпленията, свързани с разпространение на наркотични вещества, продължават.

 

 

Криминалисти работят по заявена кражба от търговски обект / павилион / в град Котел.

Сигналът е получен на 6 септември в 07,30 часа. По данни на заявителя от павилиона е открадната сумата от 200 лева. Извършен е оглед, предприети са издирвателни действия. По случая работят служители на РУ-Котел.

 

Операции по пътна безопасност

 

Двама водачи с алкохол над 2 промила са установени от полицейски екипи в хода на специализирана операция по пътна безопасност на територията та ОДМВР-Сливен. На 4 септември на път І-6 са извършени проверки на товарни автомобили, управлявани от турски граждани на 35 и 34 години. Двамата са управлявали влекачи марка „Волво“ с прикачени ремаркета. Пробите за употреба на алкохол са показали положителни резултати- 2,02 и 3,18 промила. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувани са бързи производства.

 

Неправоспособен водач, който управлява мотопед без регистрационна табела, е установен от полицейски служители в новозагорското село Коньово. Проверката е извършена на 4 септември в рамките на засиления контрол по спазване на Закона за движение по пътищата в малките населени места. Установен е неправоспособен 40-годишен водач от същото село, като управляваното от него МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев