ДП 1 СЕПТЕМВРИ СЕ ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДВЕ ОТ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН

...
27.08.2021 / 08:15

Наближава крайният срок за подаване на предложения за наградите „Добри Чинтулов“ и „Д-р Иван Селимински” за 2021 година.

 

За поредна година Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и наградата за принос в краеведческата дейност „Д-р Иван Селимински” за 2021 г. Предложения се приемат в срок до 1 септември, вкл., в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден - от 8 ч. до 12 ч. и от 13 ч. до 17 ч.

 

Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение.

 

Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

 

Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

 

Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.

 

Допълнителна информация може да бъде получена от Дора Чанева – гл. експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”. Тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: dchaneva@sliven.bg.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев