УВЕЛИЧАВАТ СЕ ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
03.08.2021 / 18:50

Увеличават се заразените с коронавирус в област Сливен, пунктовете за ваксинация работят ежедневно.

 

Заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен нараства, въпреки че броят на заразените остава под средното ниво за страната, съобщиха от Областния кризисен щаб. През изминалата седмица са регистрирани 24 нови случая при четири пъти по-малко в сравнение с предходния период. Излекувани са двама болни. Няма починали пациенти.

 

Областният управител Минчо Афузов посочи, че в района на Сливен са създадени всички условия желаещите да се имунизират.

 

„Ваксините засега са единственото средство за овладяване на риска от нова вълна на епидемията, за предотвратяване на нови ограничения и загуби на човешки животи. Ако всеки от нас вземе своето лично, отговорно решение, за да опази собственото здраве, здравето на семейството си, възрастните си родители, приятелите и колегите, можем да избегнем неблагоприятните прогнози за пореден пик на заболеваемостта. Осигурили сме възможност за ваксинация на всеки, който поиска, в удобно за него време и място“, подчерта Минчо Афузов.

 

Броят на ваксинираните се увеличава, но все още интересът към имунизациите е под очакванията, отчетоха лекари по време на последното заседание на Областния кризисен щаб. В периода от 26 юли до 1 август са поставени 1 334 дози ваксини при 930 за предходната седмица.

 

Общият брой на приложените дози от всички разрешени в страната ваксини възлиза на 38 558, съобщиха от РЗИ. Имунизациите продължават при общопрактикуващите лекари, във ваксинационните центрове и от мобилни екипи на граждани със затрудения, в малки населени места или в производствени предприятия и администрации по заявка на кметовете и работодателите. Продължава ваксинирането, след заявено информирано съгласие от родителите, на децата от 12 до 17 години, включително. В тази възрастова група се прилагат по избор и двете иРНК-ваксини.

 

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора, ваксинационните центрове работят по график, който позволява на гражданите да се ваксинират и след работно време или в почивните дни. Графикът е в прикачения файл.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев